Copyright Cattery Zazinka. Alle rechten voorbehouden.
Home Nieuws Kittens Poezen Kater Planning In gedachten Honden Contact Links

.

 

R Nest
Geboren  3 november.
Naam
Geslacht/
kleur
Geboorte gewicht
Gewicht met 4 weken
Gewicht  met 8 weken
Gewicht met 12 weken
Status
Roan
Blauw/ kater
101 gram
487 gram
1105 gram
1569 gram
Besproken  
Roselyn
Blauw/ poes
96 gram
441 gram
1043 gram
1628 gram
Besproken
Rebecca
Blauw/ poes
93 gram
467 gram
923 gram
1488 gram
Besproken
Raffael
Blauw/ kater
107 gram
518 gram
1115 gram
1272 gram
Besproken
11.11.2016
Week 1
Lekker slapen en groeien. Wat een genot die witte bolletjes. Zo gaaf en smetteloos.
Deze babies zijn vanaf de eerste dag alleen maar aangekomen met 10-20 gr. per dag.
Ze wegen nu rond de 200 gr. Uitstekend!
20.11.2016
Week 2.5
Groeien.
Ja, dat is nu heel belangrijk voor de kittens. Lekker sterk en dik worden. En ze doen het goed. Af en toe geef ik een flesje want soms hebben ze om de beurt een "off day". Het is ook leuk om dan lekker met ze te tuttelen.
En, ja, ze moeten met z'n vijven (het lilac kitten is pleeg kitten van een bevriende cattery en ze is niet te koop).
ook hard knokken bij Sophie. Maar die houdt haar kroost goed in de gaten en ze is er voor de volle 100% voor hen. Inmiddels zijn ook alle oogjes open gegaan, waggelen ze door de bevallingskist.
01.12.2016
Week 4
Precies een maand oud. Er is veel actie in het kittenverblijf. Als extra aanvulling krijgen de kleintjes al wat lekkere mousse om eerdaags al de brokjes te gaan proberen.
Ze groeien goed en slapen ook nog lekker om van alles bij te komen.
10.12.2016
Week 5
Ze oefenen druk met eten. Eén kitten wil nog niet met de rest mee eten, alleen met mij van een lepeltje. Dus dat doen we nog even. Voor de rest gaan ze al keurig op de kattenbak. Ongelooflijk hoe snel dat gaat. Ze worden nog steeds lekker gewassen door Sophie en vooral door tante Esmee, maar de kattenbak is erg in trek. Ze gaan nu een paar keer per dag uit de kittenren om vervolgens volledig in elkaar te storten. Zomaar ergens…. De ruimte is nog te groot, maar dat zal snel wennen. Ze moeten eerst nog wat beter eten voordat ze volledig uit de ren gaan. Ze spelen veel met elkaar en de grote poezen moeten leren voorzichtig met ze om te gaan.
Kortom het is genieten van deze mini bolletjes met omhoog staande antennetjes.
Rebecca en Roselyn
Raffael
Roan
17.12.2016
Week 6
De week van de actie!!(Deze keer nog geen foto's). De mini's eten nu zelfstandig: lekkere paté, porta21,Carnibest. Ja, en daar krijg je energie van. Zodra het deurtje van de bench open gaat racen ze door de kamer. Van gekkigheid weten ze niet waar naar toe. De grote damespoezen zijn even de kluts kwijt. Wat eerst zo beschermd en rustig was, slaat nu op hol. Ze rennen zelf ook alle kanten op, willen de kleintjes beschermen maar er tegelijkertijd ook mee spelen. Dat gaat soms iets te hardhandig, dus grijpen wij in. Na een uurtje zijn de bolletjes totalos, eten wat om vervolgens een hele tijd te slapen. En daarna begint het ritueel opnieuw. Ze 'hebben nu zo'n 4-5 keer per dag een speeluur. En eigenlijk kunnen ze alles al. Ze klimmen in de krabpaal, klimen en lopen op de bank, enz . En dan volgende week de bijpassende foto's.
03.01.2017
Week 7,8
Voor alle kittenfans en bezoekers van de site: Gelukkig Nieuwjaar!!!
Tornado's in de kamer! Geweldige kittens, wat een genot. De familie is lekker actief en ondeugend. 's Morgens na de eerste hap gaan ze heerlijk tekeer door de kamer. Samen ravotten, racen, rennen. Helemaal goed voor de spieropbouw en overal kennis mee te maken. De vier donsjes doen het uitstekend.
Het gaat nu hard. Al ruim 8 weken. De stambomen zijn aangevraagd, alle baasjes al een paar keer op bezoek geweest.

Roan gaat in Harderwijk wonen bij Saffira.
De meiden Rebecca en Roselyn  blijven bij elkaar en gaan in Winterswijk bij Monique en haar familie wonen.
Raffael gaat in Neede wonen bij Esmee en   Frank.
15.01.2017
Week 10.5
Ondeugd! Ja, het is hier goed te merken dat er vijf van die lekkere boefjes door de kamer racen. Ze ontdekken nog steeds van alles. Of ze spelen allemaal óf ze slapen tegelijk. Het plezier is groot, al is het alleen maar met een propje aluminium of een muisje, alles is goed. Ze zijn zelfstandig, eten en slapen goed. Kortom, klaar voor de reis naar de nieuwe baasjes straks.
Heerlijke knuffels ja, want waar we ook zijn, ze zoeken contact. En natuurlijk storten ze ook een paar keer per dag in. Maar daarna………………. weer vrolijk verder.
Roan
Raffael en Roselyn
Rebecca
08.02.2017
Week 12,13,14
Alle kittens zijn door onze dierenarts voor de 2e keer goedgekeurd.
Deze week gaan ze alle verhuizen naar hun nieuwe huisjes.